Autor pirografija, pastela, akvarela i ostalih slika

Rođena sam u Kraljevu, teško mi je da priznam, ali sada već, daleke 1956., 06. aprila. Tamo sam se, pored obične osnovne škole, upisala i u muzičku i počela da učim violinu. Ta moja violina je postala skoro isključivi krivac što sebe nisam nikada doživljavala kao nekoga ko bi se bavio slikanjem (iako su me smatrali talentovanom ). Violinu sam mnogo volela, vežbala, bila sam nagrađivana i na nekim takmičenjima i mislila sam da ću svakako biti violinista.

Moji roditelji su se preselili u Beograd, a i ja sa njima sa svojih četrnaest godina. Pored gimnazije (XIV beogradske), nastavila sam i violinu u srednjoj muzičkoj školi Stanković. Završila sam obe škole, a onda – salto mortale: otišla sam da studiram spoljnu trgovinu na ekonomskom fakultetu u Beogradu. To sam i diplomirala i ceo svoj radni vek provela baveći se spoljnom trgovinom u jednoj velikoj firmi. Baterije sam punila tako što sam svirala u amaterskom orkestru baroknu muziku.
Crtanjem – slikanjem sam ozbiljnije počela da se bavim mnogo kasnije, onih ludih devedesetih. Učestvovala sam i na par grupnih izložbi.

Pirografija je ušla u moj život sasvim slučajno i mnogo kasnije. Naime, otišla sam u Švajcarsku 2009. svome mužu koji je tamo radio. Jednog dana je iz firme doneo lemilicu i kazao: „Evo ti ovo pa vidi, probaj da nešto nacrtaš. Može da ostane sedam dana. Idemo popodne da kupimo neke drvene ploče“. Bila sam potpuno zatečena, a i poprilično nezainteresovana . Šta sa tim da radim, nisam imala pojma. Sve je stajalo šest dana, a onda sedmog, iz čiste nelagode što se muž trudio, a ja ništa, uzmem nešto, reda radi, da nacrtam. I BUM – iznenađenje. Od prvog poteza osetila sam da je tehnika neobično zanimljiva sa velikim mogućnostima izražavanja i da je kao stvorena za mene. Od tada do danas uradila sam dosta pirografija. Razvila sam neki svoj stil i dalje ga razvijam jer tome nema nikada kraja. Imala sam dve dobro ocenjene samostalne izložbe (2012. i 2013). Prijateljima sam poklonila više svojih pirografija, a sada hoću i da ih prodajem.